Dnes je 23.04.2024 a svátek má Vojtěch. Popřejte vše nejlepší!
registrace / login
  úvodní strana
  základní údaje 
  městský úřad 
  zdravotnictví 
  literární osobnosti 
  kultura 
  kunštátský zpravodaj 
  vyhlášky 
  sportovní akce 
  historie města 
  křížky na Kunštátsku 
  historie hrnčířství 
  hrnčířský jarmark 
  fotogalerie 
  kniha návštěv 
  diskuzní fórum 
  inzertní anonce ZDARMA
  vaše fotografie 
  přidej fotografii 
  registrace
  ztráta hesla 
  amatérské fotografie !
  napsali onás
  hasiči SDH Sychotín
  právní služby
  služby / firmy
  úřední deska
  pochod krále Jiřího 2010 


  nabízím ... 
-> Velká finanční půjčka od 40 000 do 60,000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou. Jasná a srozumitelná smlouva, jasné dodací podmínky. Ke každé žádosti přistupuji samostatně, což umožňuje téměř všem žadatelům získat tuto půjčku. Několik minut po odeslání vaší žádosti víte, zda vám mohu tuto půjčku poskytnout. Pro více informací napište na email:kdfin11@gmail.com Více zde ...



  anketní otázka
Co říkáte na skladbu programu 20. ročníku Jarmarku
Nejlepší v historii (6457)

Výborná (4803)

Jde to (4894)

Dobrá (4913)

Nic moc (4938)

Špatná (4853)

Nejhorší v historii (7061)


Celkem hlasů: 37911
Datum: 10.09.2012
výsledky starších anket


  vaše fotografie
Jsem z té práce zoufalá...

známka (5.48)
hodnoť další fotografie



  statistiky serveru




  reklama

Lubomír Chytrý, daňový poradce evidenční číslo 3625, nabízí své služby v následujících oblastech:
Zahradní 322, 679 72 Kunštát
Tel.: 607 773 607
Email: chytry.lubomir@tiscali.cz
nabízí následující služby:
- daňové poradenství
- zpracování daňových přiznání a hlášení
- daňové kontroly, jejich příprava a minimalizace vzniklých pokut a penále
- zastupování při jednáních se správcem daně
- vedení účetnictví
- poradenství v oblasti účetnictví
- zpracování mzdové agendy

 

PETICE:Silniční obchvat "Za kvalitní a klidný život v Kunštátě"

Kunštátští podepisují petici proti stavbě silničního obchvatu města. Autor petice argumentuje, že dojde k narušení krajiny a dále budou omezeny podnikatelské aktivity. Ve skutečnosti ale vlivem nárůstu provozu dojde ke zhoršení kvality života v Kunštátě.


Kunštátští podepisují petici proti stavbě silničního obchvatu města. Autor petice argumentuje, že dojde k narušení krajiny a dále budou omezeny podnikatelské aktivity. Ve skutečnosti ale vlivem nárůstu provozu dojde ke zhoršení kvality života v Kunštátě.
Provoz na silnici bude narůstat stále, bez ohledu na petici. Po postavení nové čtyřproudé komunikace mezi Brnem a Mor. Třebovou se výrazně zvýší provoz vozidel. Dopravní obslužnost regionu od Poličky, Bystrého, Nového Města n. M., Bystřice n. P., Olešnice a blíže ke Kunštátu směrem od Brna bude nejvýhodnější po této komunikaci od Brna a Kunštátu. Auta nebudou jezdit po klikatých silnicích směrem od Tišnova a Bíteše, ale po moderní komunikaci E43 od Brna, dále po silnici první třídy od křižovatky u Voděrad. Tedy vše pojede přes Kunštát.
Jak to bude vypadat až bude silnice R43 v provozu, jsme mohli názorně vidět při objížďce mezi Letovicemi a Sebranicemi. To jsme ale zažili jen polovinu provozu, protože v opačném směru vše jezdilo přes Boskovice. Modernizací komunikace na Boskovice a Prostějov dojde i ke zvýšení příčného provozu od Žďáru n. S. do Prostějova, protože se na silnici 150 postupně vybudují obchvaty (mimo Kunštát, zde ne) a tak se bude komunikace více využívat. Kdyby se nepředpokládal nárůst provozu, proč by stát nabízel stavbu obchvatu? Obchvat je ve schváleném územním plánu a zanesen v mapách, které jsou na stavebním úřadě k nahlédnutí, už více než 20 let. To ovšem pan Ondráček, autor petice, nemůže vědět, protože tehdy ještě ani netušil, že nějaký Kunštát existuje.
Další argumenty pana Ondráčka taky nejsou pravda. Žádný 40 metrový most se stavět nebude. Pouze v údolí k zámku „u remízku“ bude nová komunikace vedena přes most na překlenutí stávající komunikace od “Božích muk“ směrem ke Zbraslavci. A tento most nemůže bránit výhledu na Vinný vrch a zámek, protože bude v údolí za stromy “remízku“. Na Mramorku z těchto míst není vidět vůbec. Most se stavět nemusí, pokud se bude souhlasit se zrušením této cesty a objížděním přes komunikaci po stávající silnici u „Bíleho kříže“ a směrem ke Zbraslavci.
Protihlukové stěny nejsou plánované v množném čísle, jak tvrdí, ale jen jedna krátká stěna u Újezda. Tu mohou občané ze stavby vyloučit, když jim hluk nebude vadit, nebo se s předstihem mohou vysadit stromy, které odhluční komunikaci. V Sychotíně se taky nebude bourat několik domů, ale pouze jeden.
Faktem je, že krajina kolem zámku bude vypadat jinak. Nebylo by lepší se snažit zásahy do krajiny minimalizovat při vybudování obchvatu? Obchvat byl příslušnými úřady projednávan již v osmdesátých letech, včetně ochrany životního prostředí a byl odsouhlasen. Ne vše, co má původ v „minulém režimu“ musí být špatné a je nutno předělat.
Odříznutí Kunštátu od práce a pracovních příležitostí způsobí právě nerealizace stavby a útlum podnikatelských aktivit, protože bude horší dopravní obslužnost a kvalita života v regionu. Kde v okolí se budovaly dle pana Ondráčka obchvaty, které způsobily, že lidé nemohou najít práci? I ostatní argumenty jsou postavené na hlavu a to, čím argumentuje jako špatným, právě k rozvoji podnikání jinde přispívá. Všechny aktivity potlačuje právě špatná dopravní infrastruktura.
Dále dojde k poškození nemovitostí otřesy způsobenými průjezdem kamionů a dalších těžkých vozidel. Také dojde k tomu, že vzhledem k výfukovým plynům, prachu a hluku nebude možné otevírat okna a klidně spát. To je ale autorovi petice jedno, protože již třeba bude žít a bydlet někde jinde. K tomuto problému by se měli vyjádřit především majitelé kunštátských nemovitostí, kterých se to dotkne, protože to zvýší jejich náklady na opravy a údržbu.
Co se týče omezení podnikatelských aktivit, ať některý podnikatel napíše, co mu přineslo zvýšení provozu mezi Kunštátem a Letovicemi při této objížďce. Jak se mu zvýšily tržby a kolik získal dalších zakázek. Objížďka bude na jaře znovu, protože se bude opravovat most u Svitávky. Ze zvýšeného provozu jste si mohli udělat představu, jak to bude vypadat.
A co bezpečnost dětí a chodců? Myslím si, že je důležitější kvalita životního prostředí, ve kterém žijí občané. Životní prostředí není jen příroda, ale i prostředí, ve kterém žijí a bydlí lidé.
Nejde tu spíše o to, aby se realizovala stavba nového rybníku v údolí pod zámkem nebo jiné stavby v lokalitách plánované silnice, kde je v současnosti stavební uzávěra? Je zajímavé, že se tvrdí, že by se musel měnit územní plán. Ale územní plán s touto komunikací počítá již asi 25 let.
Kdo bude chtít Kunštát navštívit, ten to udělá i při postaveném obchvatu. Je pravda, že k realizaci stavby silnice R43 dojde tak ve výhledu do 10 let. Ke stavbě obchvatu ještě později. Je fakt, že některé občany z toho v té době již „hlava bolet nebude“, ale to není důvod k tomu, abychom se rozhodování nezúčastnili. Jinak nám pak naše děti a vnoučata poděkují za toto „kvalitní“ rozhodnutí, až budou na náměstí sledovat samé projíždějící kamiony a velké náklaďáky.
Třeba bude pan Ondráček, pokud bude v Kunštátě ještě bydlet, organizovat petici opačnou, aby se nějaký obchvat vybudoval, protože nepůjde přejít silnici, nebude možné otevřít okna pro prach a zápach, nebude možno klidně spát, protože bude v okolí velký hluk a v noci se s Vámi bude třepat postel, protože kvalita silnice průtahu přes Kunštát bude po opravě již zase mizerná, tak jako je po poslední opravě nyní. Vzhledem ke zvýšenému provozu a kvalitě prací vydrží oprava maximálně několik let.
Rád bych slyšel další argumenty proti obchvatu, proč NE. Na všechny, které přinesl pan Ondráček, odpovídám. Takový krásný výhled z náměstí na zámek přes projíždějící kamiony skutečně hned tak někde nemají. Alespoň v něčem budeme raritou.
Ještě bych připomenul jeden lidský argument. Tento obchvat může časem zachránit lidské životy v obcích od Sychotína dále k Olešnici prostě tím, že se záchranka dostane k nemocnému rychleji než po klikaté silnici. Myslím, že záchrana lidských životů stojí za to.
Je zajímavé, že podnikatelskými aktivitami se nejvíce ohání lidé, kteří v Kunštátě nepodnikají a místní podnikatele podporují tak, že na nákupy jezdí do marketů v Brně, Blansku a Boskovicích. Já jako podnikající tyto obavy s omezením podnikatelských příležitostí nesdílím.
Tedy volba směr "Lipůvka“, nebo „Černá Hora "? Myslete na budoucnost. Taková věc není otázka několika let a zájmu několika jednotlivců, ale je to koncepční rozhodnutí. Já osobně si myslím, že tato stavba se týká všech občanů a je to typická otázka pro místní referendum, protože ovlivní život v Kunštátě na mnohem delší dobu, než je jedno volební období zastupitelů.
Doporučuji proto rozhodnutí zastupitelstva odložit a předložit otázku v místním referendu. Je podivné, že ke konečnému rozhodnutí má dojít v krátké době necelého měsíce, když se jedná o koncepční stavbu ve výhledu asi 15 let. V tom se shoduji s panem Ondráčkem. Mám ale obavy, aby petice „proti“ nezpůsobila, že se obchvat nepostaví, když se nevyjádří „mlčící většina“. Jinde si občané stěžují, že se obchvaty nestaví a pořádají akce a petice pro jejich stavbu.
Chcete jako občané Kunštátu, žít v prostředí, které je v Lipůvce, nebo Lažanech, kde se asi před 30 lety taky modernizovala silnice? Nebo je lepší bydlet v prostředí jako Černá Hora a raději organizovat život a vylepšovat podnikatelské aktivity bez nárůstu místního provozu. Žádám občany, kteří tady žijí a hodlají žít i v budoucnu, aby se k tomuto tématu vyjádřili. Navštivte „petiční místnosti“, informační centrum a městskou knihovnu a podepište se do podpisových archů pro vybudování obchvatu. Možná je již pozdě, protože petice „proti“ již běží více než týden. Přijďte tedy na veřejné jednání zastupitelstva dne 25. listopadu 2004, v 17,00 hod. a vyjádřete svůj názor.

V Kunštátě dne 18. listopadu 2004 Ing. Zbyněk Sedlák


   Komentáře k příspěvku
 
zN1WXF0ZzE2W (28.01.2014 11:04:56) 6jzo23ffa@yahoo.com  http://www.facebook.com/profile.php?id=100003452584668
suMHUrIjOz0
   Jsem samoz?™ejmÄ› pro zachove1ned Budvaru a v??ech persporujedcedch podnik??v Ä?eskfdch rukou.Fa Anheuser Busch je asi souÄ?e1sted nadne1rodned spoleÄ?nosti InBev (Evropa). Pozor aby kampa?„ nebyla zneu??ita reakced proti Americe, ktere1 ne1m v minulosti nezi??tnÄ› pomohla proti fa??ist??m a komou????m.Rozli??it firmy- ste1ty, podvodnedky- pracanty.
 
přidej komentář


  novinky
E-shop zaměřený na stříbro a stříbrné šperky, nabízíme také ocelové šperky a bižuterii. Stříbro, ocel, bižuterie a minerály. Stříbrné prsteny, řetízky, náramky, naušnice, přívěsky, náhrdelníky, celé dárkové soupravy a další stříbrné šperky


  městský úřad
Městský úřad Kunštát,
nám. Krále Jiřího 106, 679 72,
tel.: 516 462 343,
fax.: 516 462 172
oficiální www města
úřední deska



  nejnovější v diskuzi
Richardpredo - 188.126.89.92 - Odowidjwoidwo wojdwkslqmwjfbjjdwkd jkwlsqswknfbjwjdmkqendj kedwjdbwhbdqjswkdwjfj eqwkdwknf kunstat.cz
Více naleznete zde



  nové témata v diskuzi
(4) Barbora Kolinova - Rychlé a spolehlivé finanční půjčky. Nabídka půjčky pro vás naléhavě, dávám půjčky všem vážným lidem, kteří mě mohou splatit, Potřebujete finanční prostředky na dům, podnikání, nákup auta, kol, zahájení vlastního podnikání, osobní potřeby, dluhy. Nabízím
(3) Barbora Kolinova - Rychlé a spolehlivé finanční půjčky. Nabídka půjčky pro vás naléhavě, dávám půjčky všem vážným lidem, kteří mě mohou splatit, Potřebujete finanční prostředky na dům, podnikání, nákup auta, kol, zahájení vlastního podnikání, osobní potřeby, dluhy. Nabízím
(0) Barbora Kolinova - Rychlé a spolehlivé finanční půjčky. Nabídka půjčky pro vás naléhavě, dávám půjčky všem vážným lidem, kteří mě mohou splatit, Potřebujete finanční prostředky na dům, podnikání, nákup auta, kol, zahájení vlastního podnikání, osobní potřeby, dluhy. Nabízím
(36) VLADIMÍR ŠKOPÍK - Potřebujete finance na investice nebo na zahájení podnikání? Pokud ano, kontaktujte nás prostřednictvím naší pošty pro více informací! Pošlete mi zprávu, domluvíme se ještě dnes: skopik.pujcka@gmail.com. Díky, VLADIMÍR ŠKOPÍK.
Více naleznete zde



  předpověď počasí
  
více zde ...



  zajímavé odkazy
Jeskyně Blanických rytířů
Obce Nýrov
Vše o silnicích
Dopravní spojení v ČR
Hledej obce
Počasí v ČR
Řeky v ČR
Živnostenský rejstřík
Google - hledání v internetu
Krajska správa
Dovolená na poslední chvíli
Tvorba www stránek
Pronájem e-shopů

Copyright 2003 - 2004 Kunstat.cz & Kunstat.net Všechna práva vyhrazena by Kunstat.cz. Optimalizováno pro MS Internet Explorer 6.xx.
Dopuručené rozlišení 1024x758 bodů a více. Vytvořil Pavel Simon & Zbyněk Velecký.